Protu mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanjassa

Vaikuttaminen / 10.2.2023

Protu on mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanjassa. Kampanja haastaa eduskuntavaaliehdokkaita sitoutumaan ilmastokriisin ja luontokadon torjuntaan oikeudenmukaisella tavalla.

Kampanjan viesti on, että ihmiskunnan on siirryttävä nopeasti nykyisestä luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilitalouteen perustuvasta yhteiskunnasta kohti planeetan rajoja kunnioittavaa, ekologisesti kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Samalla on varmistettava, että ihmiset kokevat muutokset oikeudenmukaiseksi.

Protun arvoja ovat ilo ja hyvinvointi, yhdenvertaisuus, utelias pohdinta sekä vastuullisuus. Allekirjoitamme kampanjan 10 periaatetta oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän toteuttamiseksi. Kannustamme kaikkia protuja haastamaan kansanedustajaehdokkaita sitoutumaan periaatteisiin.

– Tulevilla eduskuntavaaleilla on valtava merkitys vihreälle siirtymälle – ekologinen kriisi vaatii tekoja nyt eikä huomenna! Jotta siirtymä on aidosti kestävä, on huomioitava haavoittuvassa asemassa olevien ja siirtymäaloilla työskentelevien oikeudet, toteaa Protun puheenjohtaja Alma Koivisto.

Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanjaa koordinoi Finnwatch ja siinä on mukana yli 60 järjestöä.

Lue lisää periaatteista ja osallistumistavoista kampanjan nettisivuilla: https://oikeudenmukainensiirtyma.fi/

Seuraa kampanjaa Instagramissa: @oikeudenmukainen_siirtyma_nyt

#ProtuVaikuttaa #OikeudenmukainenSiirtyma

Lue myös